Київ планує збудувати 4 автодорожніх тунелі

Четвер, 28 квітня 2011, 18:13

Комунальна корпорація "Київавтодор" має намір побудувати 4 автодорожніх тунелі. 

Про це в інтерв'ю газеті "Хрещатик" повідомив генеральний директор корпорації "Київавтодор" Георгій Глинський, передають "Українські новини". 

З його слів, за замовленням "Київавтодору" відкрите акціонерне товариство "Київпроект" розробило передпроектні опрацювання будівництва 4 автодорожніх тунелів у Києві.

 Зокрема, це Оболонсько-Печерський тунельний перехід - від Московського проспекту до бульвару Дружби Народів, тунельний перехід через Дніпро від станції метро "Лівобережна" до площі Перемоги, тунель від площі Перемоги до вулиці Басейній і тунельний перехід через Дніпро від транспортної розв'язки на перетинанні Столичного шосе й вулиці Заболотного з виходом на лівий берег Дніпра. 

До цієї розробки також залучено державне підприємство "Київметротунельпроект" і закрите акціонерне товариство "Київсоюзшляхпроект".

Глинський підкреслив, що для реалізації цих планів необхідні значні капіталовкладення, тому без залучення інвесторів їх реалізація неможлива.

На його думку, для інвесторів проект може бути привабливим, якщо тунель буде розраховано на платний проїзд транспорту.

При цьому Глинський не зміг назвати терміни й вартість будівництва тунелів.

Будівництво автомобільних тунелів передбачено схваленою у квітні 2010 містобудівною радою Києва концепцією стратегічного розвитку столиці, що є базою для розробки нового генплану розвитку Києва до 2025. 

У лютому заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко заявив про намір київської влади побудувати автомобільний тунель від станції метро "Лівобережна" до площі Перемоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!