Україна і Азербайджан почали говорити про скраплений газ

Четвер, 28 квітня 2011, 17:16 -

Україна і Азербайджан починають консультації про співпрацю щодо організації постачання скрапленого газу в Україну

Як відзначив на спільній прес-конференції в Баку президент Азербайджану Ільхам Алієв, відповідні домовленості були підписані між Україною та Азербайджаном у січні цього року в Давосі.

"Ми починаємо серйозні консультації на цю тему", - сказав Алієв, відзначивши, що для реалізації цього проекту необхідно вирішити ряд технічних, комерційних та юридичних питань.

"Під час дискусії ми побачили з боку наших українських партнерів сильне прагнення втілити цей проект. Він ініційований українською стороною", - зауважив президент Азербайджану, додавши, що це також свідчить про бажання України диверсифікувати свої джерела поставок енергоносіїв.

Реклама:

За словами Алієва, з цього питання ведуться активні консультації на рівні міністерств двох країн та компаній.

"Думаю, результатом цих консультацій будуть вже конкретні пропозиції і техніко-економічне обґрунтування", - зазначив він, додавши, що в ТЕО, зокрема, вже мають бути відображені обсяги поставок скрапленого газу, питання його транспортування тощо.

"Ми розглядаємо цей проект як перспективний, і зі свого боку братимемо активну участь у процесах, пов'язаних з його реалізацією", - сказав Алієв.

Президент Азербайджану назвав важливою складовою співробітництва двох країн енергетичну сферу.

"Тут справи йдуть у нас дуже успішно", - констатував він, нагадавши, що торік в Україну було транспортовано 1,5 мільйона тонн азербайджанської нафти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: