Тігіпко хоче узаконити нові пенсії влітку, щоб не злити МВФ

Четвер, 28 квітня 2011, 16:48

Вiце-прем'єр - мiнiстр соцiальної полiтики Сергiй Тiгiпко вважає, що законодавство про пенсiйну реформу треба ухвалити в червнi - на початку липня 2011 року.

"Я думаю так: ми маємо в червнi ухвалити вiдповiдне рiшення, максимум - на початку липня. Тодi наприкiнцi липня або в серпнi ми зможемо отримати рiшення МВФ щодо надання наступних траншiв. Причому є такi варiанти, що можна буде отримати вiдразу два траншi за один раз", - сказав Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, йдеться про два траншi приблизно по 1,5 мільярда кожен.

Вiн також зазначив, що цi кошти не пiдуть на "проїдання", а використовуватимуться для валютного резервування НБУ.

Реклама:

Тiгiпко додав, що в разi, якщо законодавство не буде ухвалено в зазначенi ним термiни, Україна матиме дуже серйознi проблеми з МВФ.

"Я переконаний, що нiколи рада директорiв МВФ не дасть грошей Українi, якщо ми не проведемо пенсiйну реформу. Там сидiтимуть представники європейських країн, якi самi ухвалювали рiшення про пiдвищення пенсiйного вiку. I слухати нашi аргументи вони не захочуть, тому що це грошi їхнiх платникiв податкiв, i вони знають, як їх використовувати в iнших напрямах", - сказав вiн.

За словами Тiгiпка, якщо Україна не запровадить пенсiйну реформу й не отримає коштiв вiд МВФ, то вiдразу пiсля цього погiршаться iнвестицiйнi рейтинги України.

"Ми почнемо втрачати iнвестицiї... i нам буде дуже складно позичати грошi ззовнi. Й ми вийдемо на ринок внутрiшнiх запозичень i повторимо помилку уряду Юлiї Тимошенко. Тодi запозичення для бюджету були до 30% рiчних", - сказав вiце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!