Колесніков хоче віддати дороги бізнесу

Четвер, 28 квітня 2011, 15:21

Міністр інфраструктури Борис Колесніков хоче передати функції з експлуатації доріг приватним компаніям.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи указ президента, яким затверджено положення про Державне агентство автомобільних доріг України, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Колесніков зазначив, що в "Укравтодору" просто змінилися функції. Відповідно до указу глави держави, будівництвом доріг буде займатися Міністерство інфраструктури.

"За великим рахунком, замовником за указом президента є Міністерство інфраструктури, яке організовує роботу тендерного комітету та тендери, визначає переможців при відповідному виконанні фінансових і якісних показників "Укравтодор", - сказав він.

Реклама:

"Маючи свою структуру, той же ДАК "Дороги України", може брати участь у тендері і може його виграти. У тому числі за "Укравтодором" залишається функція експлуатації автомобільних доріг, але, звичайно, нам би дуже хотілося створити умови для утворення приватних експлуатантів. На мою думку, це більш надійно, але для цього потрібно конкурентне середовище", - сказав він.

Зокрема, Колесніков зазначив, що, можливо, Міністерство інфраструктури звернеться з проханням до Міністерства фінансів на початковому етапі надати пільги з податку на прибуток тим компаніям, які будуть займатися експлуатацією доріг, з тим, щоб можна було запросити в Україну європейські компанії, які мають досвід у цій сфері.

Нагадаємо, віце-прем'єр, міністр інфраструктури Колесников раніше заявив, що на підготовку доріг у містах-учасниках Євро-2012 з держбюджету України буде виділено додатково 2,4 мільярда гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!