До листопада газ для населення не подорожчає

Четвер, 28 квітня 2011, 13:03

Національна комісія регулювання електроенергетики у листопаді 2011 року може прийняти постанову про поетапне приведення цін на природний газ до економічно обґрунтованого рівня.

Відповідний термін вказаний в Національному плані дій на 2011 рік щодо впровадження програми економічних реформ до 2014 року, затвердженому указом президента від 27 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У частині реформування НАК "Нафтогаз України" план передбачає: у квітні 2011 року - внесення до парламенту проекту поправок до закону "Про трубопровідний транспорт"; у липні - розробку програми реформування "Нафтогазу" із подачею відповідного законопроекту до парламенту у вересні; в серпні - прийняття Кабміном проекту розпорядження або постанови про розпорядження непрофільними активами НАК.

Одночасно у червні має бути розроблене техніко-економічне обґрунтування модернізації газотранспортної системи, щоб у липні підписати фінансову та проектну угоди із ЄБРР і Європейським інвестиційним банком і подати законопроект про стимулювання реконструкції і модернізації діючих та будівництва нових нафтопереробних і нафтохімічних об'єктів.

Реклама:

Як повідомлялося, уряд у рамках співпраці з МВФ планував підвищення цін на природний газ на 50% для населення і теплокомуненерго з 15 квітня 2011 року.

Відповідно до початкового меморандуму української влади, спрямованого Міжнародному валютному фонду влітку 2010 року, передбачалося підвищити ціни на газ для населення і теплокомуненерго на 50% з 1 серпня 2010 року і ще на 50% з 1 квітня 2011 року.

Потім план передбачав щоквартальне збільшення тарифів доти, поки вони не досягнуть паритету з цінами імпорту.

Потім уряд узгодив із МВФ більш поступове підвищення цін на газ: 20% у квітні і 10% у червні, проте НКРЕ відклала ухвалення цього рішення.

Фонд, у свою чергу, поки припинив фінансування України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!