Україна перегляне підходи до будівництва енергоблоків АЕС

Середа, 20 квітня 2011, 16:04

Україна має намір переглянути технічні підходи до будівництва нових енергоблоків атомних електростанцій у зв'язку з аварією на АЕС "Фукусіма-1" у Японії.

Про це сказав міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко в ході першої міжнародної конференції "Енергетична політика України: питання нетрадиційного газу", повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми переглянемо технічні підходи до нових ядерних блоків і будемо будувати їх на тих принципах, які даватимуть змогу експлуатувати їх спокійно", - сказав він.

Бойко зазначив, що в середу українська делегація відправилася до Брюсселя для участі в засіданні з вироблення критеріїв оцінки надійності стрес-тестів.

Реклама:

Міністр додав, що Україна планує розпочати стрес-тести на своїх АЕС у другій половині 2011 року.

Як повідомлялося, 19 квітня президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу закликав країни Європейського Союзу і країни-сусідів, зокрема Україну, перевірити безпеку своїх АЕС, зокрема взяти участь у стрес-тестових заходах.

У свою чергу президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв наголосив, що стрес-тести мають проводитися під егідою Міжнародного агентства з атомної енергії із залученням незалежних експертів.

8 квітня секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова заявила, що Україна готова брати участь у розробці міжнародних стандартів підвищення безпеки АЕС.

Перед цим президент Віктор Янукович назвав необхідною участь України в програмі Європейського Союзу із поглибленої переоцінки безпеки атомних електростанцій і вимагав від Кабінету Міністрів перевірити їх сейсмічну безпеку.

Росія обіцяє, що під час добудування 3 і 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції будуть забезпечені сучасні заходи безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!