Янукович назбирав на "Укриття" ЧАЕС

Середа, 20 квітня 2011, 11:18

Зібрані в результаті донорської конференції додаткові кошти до Чорнобильського фонду дозволять добудувати об'єкт "Укриття" до 2015 року.

Таку думку висловив президент Віктор Янукович, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вчора практично ми виконали завдання, яке стояло перед конференцією донорів", - сказав він журналістам у середу в Чорнобилі.

Янукович нагадав, що за підсумками конференції зібрано попередньо близько 550 мільйонів євро.

Реклама:

"Сума, що залишилася буде, я переконаний, зібрана в найближчим часом. Фактично, ми отримали можливість запевнити будівництво об'єкта "Укриття" і закінчити будівництво до 2015 року", - сказав він.

Як повідомлялося, за попереднiми даними, пiд час донорської конференції із збору коштів на чорнобильські проекти було зібрано 550 мільйонів євро.

В цілому, Україна розраховувала в ході міжнародної конференції зі збору коштів на чорнобильські проекти зібрати відсутні 740 мільйонів євро для добудови об'єкту "Укриття" і сховища відпрацьованого ядерного палива "СВЯП-2" на ЧАЕС.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна у 2012-2014 роках поетапно внесе до Чорнобильського фонду "Укриття" 104 мільйони доларів.

Загальна вартість будівництва чорнобильських об'єктів становить 980 мільйонів євро і завершення будівництва заплановано на 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!