Україна закінчила сезон відбору газу із ПСГ

Понеділок, 18 квітня 2011, 17:30

Дочірня компанія НАК "Нафтогаз Україна" - "Укртрансгаз" у понеділок завершила період відбору і почала закачування газу в підземні сховища (ПСГ) для опалювального сезону 2011/2012 років.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

За даними компанії, Солохівське, Червонопартизанське, Кечигівське сховища і другий із чотирьох газозбірних пунктів Більче-Волицького ПСГ вже перебувають у режимі закачки газу, а решта вийшли в нейтральний стан.

"Більшість сховищ виведені в нейтральні періоди і готуються до сезону закачування. Нині виконуються роботи для надійної та безаварійної їх експлуатації в подальші сезони", - цитуюься у повідомленні слова першого заступника директора ДК "Укртрансгаз" Мирослава Химки.

Реклама:

Прес-служба нагадує, що під час нейтральних періодів у сховищах проходить процес стабілізації пластової системи, розподіл газу за покладами, а також проходять інерційні газодинамічні процеси.

Нині виконуються промислові геофізичні дослідження, вимірювання пластових тисків, дослідження свердловин та підготовка до відбору газу.

"Укртрансгаз" також уточнює, що за станом на 16 квітня в підземних сховищах перебувають 10,3 млрд. кубометрів природного газу.

Як відомо, Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд. кубометрів газу.

12 сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз", 100% акцій якого також належать НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом із транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!