Литвин називає нереальною денонсацiю "харкiвських угод"

Понеділок, 18 квітня 2011, 13:17

Вимога денонсувати харкiвськi угоди є спробою перехопити полiтичну iнiцiативу у боротьбi мiж опозицiєю та владою.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин на брифiнгу в понедiлок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я розумiю, чому це питання сьогоднi виникло у виглядi рекомендацiй. Ви прекрасно розумiєте, що це продовження полiтичного суперництва, полiтичної боротьби", - сказав він, коментуючи заяви фракцiї "БЮТ-Батькiвщина" з вимогою створити слiдчу комiсiю парламенту, яка з'ясувала б обставини реалiзацiї харкiвських угод, зокрема з росiйського боку, i за результатами роботи такої комiсiї - денонсувати цi угоди.

"Я це розглядаю як спробу перехопити полiтичну iнiцiативу", - наголосив Литвин.

Реклама:

За словами спiкера, гiпотетично можна уявити собi ухвалення рiшення щодо денонсацiї харкiвських угод лише за однiєї умови - коли мiж Росiєю та Україною будуть пiдписані новi газовi угоди.

"Тодi автоматично втратить силу чинна газова угода", - констатував вiн.

За словами спiкера, перед цим Українi необхiдно порахувати, яка на сьогоднi реальна цiна газу для споживача, додати до цього ще 100 доларів i визначити, наскiльки реальною є ця iнiцiатива щодо можливого порушення питання про денонсацiю угоди.

"Я думаю, що полiтичне суперництво реалiзовуватиметься саме за такими рiзноманiтними сценарiями", - сказав вiн.

"Якщо говорити остаточно, на сьогоднi без нових переговорiв, без доброї волi та без ухвалення вiдповiдних рiшень денонсацiя харкiвських угод просто нереальна", - пiдсумував Литвин.

Як повідомлялося, фракція "БЮТ-Батьківщина" пропонує створити у парламенті тимчасову слідчу комісію з розслідування причин невиконання Росією своїх зобов'язань за "харківськими угодами".

Водночас, у Партії регіонів заявляють, що денонсація Харківських угод призведе до збільшення ціни російського газу на 100 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!