Світові ціни на продовольство наблизилися до критичного рівня 2008 року

Понеділок, 18 квітня 2011, 10:56

Ціни на продукти харчування досягли критичної точки: нині вони на 36% вищі від рівня 2009 року і впритул підійшли до пікових показників 2008 року.

Про це заявив президент Світового банку Роберт Зеллік на прес-конференції, що відбулася у Вашингтоні напередодні весняної сесії Всесвітнього банку і Міжнародного валютного фонду, передє Deutsche Welle.

"З червня минулого року ще 44 мільйони людей опинилися за межею бідності. Ці люди мають можливість витрачати в день не більше 1 долара 25 центів. Якщо індекс цін на продовольство зросте на 10%, в умовах крайньої бідності опиняться, за нашими прогнозами, ще десять мільйонів осіб", - поділився підрахунками Зеллік.

За його словами, перед будівлею штаб-квартири Світового банку встановлений "лічильник голодних", який показує, що зараз серед жителів планети майже мільярд недоїдає.

Реклама:

Цифра на лічильнику показує: щохвилини кількість осіб, що недоїдають, збільшується на 68, що більше однієї людини на секунду.

Над тим, як скоротити кількість голодуючих у світі, інтенсивно думають як у Світовому банку, так і в Міжнародному валютному фонді.

"Зараз найголовніше - робочі місця, робочі місця і ще раз робочі місця", - переконаний глава МВФ Домінік Строс-Кан.

Його турбує ситуація, коли макроекономічні показники говорять про народногосподарський підйом, проте це ніяк не відбивається на повсякденному житті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: