Ощадбанк розпочне виплату вкладникам "Родовід Банку" з 23 квітня

П'ятниця, 15 квітня 2011, 17:08

Виплати вкладникам підконтрольного уряду проблемного "Родовід Банку" через Ощадбанк планується почати з 23 квітня.

Повідомив заступник глави Національного банку Ігор Соркін, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Плануємо вже 20 квітня розпочати реєстрацію... З 23 числа плануємо розпочати виплати", - сказав він журналістам під час Міжнародного інвестиційного форуму "Ялтинські ділові зустрічі".

"Жодних зривів не буде", - підкреслив він.

Реклама:

Заступник голови НБУ також повідомив, що монетизація відповідних облігацій внутрішньої державної позики буде проводитися в міру необхідності.

Говорячи про перспективи "Родовід Банку" після переведення його зобов'язань в Ощадбанк,  Соркін повідомив про переведення його діяльності в режим "поганого банку" для державних фінустанов.

"Він не буде "поганим банком" для всіх банків, які мають погані активи ... Ті активи, з якими не зможуть впоратися, - щодо них будуть прийматися рішення про перевід", - пояснив він схему роботи банку.

Як повідомлялося, уряд вирішив збільшити статутний капітал "Родовід Банку" до 12,36 мільярда гривень в рамках здійснення операції з переведення його вкладників у Ощадбанк.

Сума докапіталізації "Родовід Банку" відповідає його обсягу вкладів фізичних осіб: всі вони будуть передані в Ощадбанк.

Капіталізація банку буде проводитися за рахунок випуску семирічних облігацій внутрішньої державної позики з прибутковістю 9,5% річних.

Родовід Банк заснований в 1990 році. У ході антикризової програми рекапіталізації банків у власність держави перейшло 99,9907% фінустанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: