Влада хоче створити земельну монополію – Тимошенко

П'ятниця, 15 квітня 2011, 14:50

Влада розглядає скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення як засіб для створення монополії для свого оточення.

Про це заявила лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, спілкуючись з журналістами регіональних ЗМІ, повідомляє її сайт.

"Землю вони розглядають як окрему, саму перспективну програму, в якій вони бачать тільки себе", - зазначила вона.

"У них є в руках Нацбанк, у них є в руках машина кредитування, вони будуть підходити до землі з такими ж мірками, як колись до заводів, і будуть розписувати це поміж своїми найближчими компаньйонами, які і будуть володіти тими шматками землі, які вони сьогодні намагаються зробити товаром", - сказала Тимошенко.

Реклама:

Лідер "Батьківщини" вкотре наголосила, що відкриття земельного ринку не забезпечено необхідними законодавчими актами.

"У концепції, яку пропонують президент і його оточення, це не буде цивілізований, відкритий, ефективний, корисний для України ринок землі", - зазначила вона.

"Це буде, по суті, та сама ваучерна приватизація, тільки навколо іншого матеріального ресурсу. І як наслідок, це монополія, яка дасть можливість потім встановлювати ціни на сільськогосподарську продукцію", - переконана Тимошенко.

Як відомо, на початку березня Верховна рада відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: