"Кернел" купує виробництво в Росії

Середа, 9 березня 2011, 13:15

Один з найбільших українських операторів ринку соняшникової олії та експортерів зерна "Кернел Груп" планує придбати російського виробника соняшникової олії.

Про це директор зі зв'язків з інвесторами компанії Патрік Конрад заявив в інтерв'ю виданню Rzeczpospolita, передає "Дело".

"Ми близькі до придбання активів у Росії. Угода може бути завершена в першій половині року . Російський ринок цікавий для нас через його обсяг і відсутність великих міжнародних гравців. Ми хочемо отримати сильні позиції в Росії і взяти участь у консолідації промисловості", - заявив Конрад, не розкриваючи ні назви, ні вартості компанії.

За його словами, російське придбання обійдеться "Кернел груп" дешевше, ніж торішня покупка Allseeds - приблизно 70 млн. доларів.

Реклама:

"Після придбання холдинг почав домінувати на українському ринку соняшникової олії. На чергове поглинання може не погодитися Антимонопольний комітет", - відзначає видання.

У найближчі плани Kernel також входить придбання порту в Україні приблизно за 130 млн. доларів, на додаток до наявних терміналів в Миколаєві та Іллічівську.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!