Забудовник просить ЮНЕСКО зберегти офісний центр біля Софії Київської

Середа, 9 березня 2011, 11:59

Компанія "Інвестиційно-будівельна група", яка будує офісний комплекс в буферній зоні Софії Київської, просить ЮНЕСКО зберегти висоту будівлі.

Про це заявив головний архітектор столиці Сергій Целовальник, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Целовальник зазначив, що забудовника неодноразово запрошували на засідання Містобудівної Ради, але представники компанії на зустріч не прийшли через переговори з ЮНЕСКО у Франції.

При цьому головний архітектор Києва висловив упевненість у тому, що дев'ятиповерховий будинок, що будується в охоронній зоні Софії Київської, не зіпсує вигляд і не буде перекривати купола заповідника.

Реклама:

"Прямого впливу на Софію Київську візуального немає. Це щасливий збіг, що та висота будівлі, яка закладена в проекті, не заважає Софії ні з якої точки зору. Автори навіть запускали парасолю, піднімали до будівництва кульку на висоту, яка буде, і з усіх точок Києва знімали цей кулька ", - зазначив Целовальник.

У законності скандального будівництва упевнений і голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов.

Зокрема, він заявив, що у забудовника є всі документи для початку і завершення будівництва.

Зупинити роботи на вул. Гончара та біля станції метро "Театральна" може тільки компенсація інвесторам, а це 1 млрд. гривень.

Нагадаємо, будівництво на вул. Гончара, 17-23, яке ведеться в буферній зоні "Софії Київської", піддає ризику об'єкти на території заповідника.

Незважаючи на рекомендації ЮНЕСКО та рішення суду, роботи на будмайданчику тривають. Нещодавно заповідник був переданий від Мінрегіонбуду у відання Міністерства культури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: