Клюєв готовий карати саботажників адмінреформи

Четвер, 31 березня 2011, 11:10

За невиконання завдань визначених дорученнями президента та рішеннями уряду, Кабінет міністрів підготує пропозиції главі державі щодо винесення догани тим заступникам міністрів та керівників інших центральних органів виконавчої влади, які безпосередньо відповідають за реформування системи надання адміністративних послуг.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи результати обговорення у середу на засіданні уряду питання про проведення реформи системи адмінпослуг, повідомляє проес-служба першого віце-прем'єра.

Клюєв повідомив, що керівникам центральних органів виконавчої влади дано тиждень на безумовне виконання вимог постанови Кабінету міністрів щодо цього питання.

Зокрема міністерства і відомства повинні внести на розгляд Кабінету міністрів проекти актів про затвердження переліків платних адміністративних послуг, які надаються ними та підпорядкованими їм підприємствами установи та організаціями відповідно до постанови №33 від 5 січня 2011 року.

Реклама:

Перший віце-прем'єр нагадав, що такі переліки повинні були бути представлені Кабінету міністрів до 20 лютого.

Клюєв заявив, що вчасно такі пропозиції внесли тільки Мінекономіки, Мінфін, Держспоживстандарт і Держекспортконтроль.

"Інші центральні органи виконавчої влади рішення уряду не виконали", - заявив він.

За словами першого заступника глави уряду, центральні органи виконавчої влади також повинні в тижневий термін забезпечити зарахування коштів, які надходять як плата за надання цими підприємствами і установами адміністративних послуг, до спеціального фонду державного бюджету.

Клюєв нагадав, що міністерствам і відомствам доручалося до 1 березня забезпечити відкриття казначейських рахунків підприємствам, які відповідно до закону мають право надавати платні адміністративні послуги.

"Із 40 відкритих рахунків тільки 11 мають обороти коштів і ті - незначні. З аналізу їх фактичного використання ми робимо висновок, що рахунки відкрили не для наведення порядку, а для імітації виконання рішення уряду", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, досі державні підприємства продовжують користуватися рахунками, відкритими в банківських установах.

Крім того держпідприємства, небюджетні установи і організації повинні бути позбавлені повноважень щодо надання платних адмінпослуг, крім випадків, коли це передбачено законами, підкреслив Клюєв.

Як повідомлялося, раніше Клюєв заявляв, що Кабмін скоротить кількість підприємств, які надають адміністративні послуги, з 11 тисяч приблизно до 1,5 тисячі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!