ДКЦПФР вимагає від "Кредит-рейтингу" зміни структури власників

Четвер, 3 березня 2011, 10:14

Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку зобов'язала агентство "Кредит-Рейтинг" вивести зі своїх акціонерів компанію, що володіє біржею УМВБ.

У постанові № 147-КФ, підписаній членом комісії Олегом Мозговим, говориться, що 23 лютого ДКЦПФР винесла агентству попередження у зв'язку із тим, що власником "Кредит-Рейтингу" є акціонер інших учасників ринку фінансових послуг, що суперечить положенню ДКЦПФР №1040 від 19 жовтня 2006 року, пише газета "Комерсант-Україна".

Видання нагадує, що на 23 грудня 2010 року 99,9% агентства володіло ТОВ "Група УМВБ", 0,1% - керівник цього ТОВ Петро Переверзєв.

Порушенням, на думку комісії, став той факт, що "Група УМВБ" володіє 49% акцій фондової біржі ПрАТ "УМВБ", керівником якого також є Переверзєв.

Реклама:

Порушенням комісія порахувала і те, що РА не повідомило про зміни в складі своїх акціонерів і не виконало зобов'язання щодо публікації рейтингових оцінок за будівельними облігаціями.

У 2010 році "Кредит-Рейтинг" у суді оскаржив законність останньої вимоги, однак тяжбу програв.

Застосоване комісією покарання є найбільш ліберальним із передбачених у цьому випадку законом "Про держрегулювання ринку цінних паперів", який дозволяє в таких випадках відкликати ліцензію та анулювати свідоцтво, відзначає видання.

Мозговий уточнив, що РА зобов'язана усунути порушення. Термін, протягом якого порушення слід усунути, він не уточнив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!