Тігіпко хоче злити податкову і митницю

Вівторок, 29 березня 2011, 13:55

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко пропонує об'єднати податкову і митницю.

Про це він заявив журналістам під час інвестиційного бізнес-форуму "Український саміт", повідомляє прес-служба "Сильної України".

"Сьогодні органи контролю повинні наводити порядок. Якщо ні, то ті органи, які не змогли реформуватися, повинні бути просто ліквідовані. Та ж податкова може бути просто ліквідована і злитися з митною службою, як це працює в багатьох країнах світу", - вважає віце-прем'єр.

За його словами, ситуація в органах, які здійснюють контроль, зокрема в податковій та митниці, є "міною, закладеною під зміни, які повинні бути проведені в країні", і саме ті органи, на які спрямовані ключові реформи, найбільше чинять опір змінам.

Реклама:

"Опір колосальний. Ми "з горла" забираємо у них хабарі, на яких вони живуть. Але це повинно нас тільки заохочувати, ми не зупинимося і будемо рухатися далі", - сказав він.

Як приклад Сергій Тігіпко навів ситуацію з автоматичним відшкодуванням податку на додану вартість, критеріям якого, на думку Державної податкової адміністрації, відповідає на сьогодні всього 24 підприємства.

"Так, ми запропонували норму про те, що зарплата на підприємствах, яким ПДВ відшкодовується автоматично, повинна бути не нижче 2,5 мінімальних зарплат. Однак нам потрібно розібратися, чому підприємств, що відповідають таким критеріям, всього 24, а не, наприклад, 240. Що було порушено тими підприємствами, які не потрапили до цього списку?", - заявив він

"Я чую багато критики реформ. А от знайти розумні рішення, які з цих 24 зроблять 240, і "затиснути" податкову адміністрацію в прості норми, які неможливо обійти, - це мене більше цікавить", - сказав віце-прем'єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!