Виробникам вина дозволять поставки без ліцензії на оптову торгівлю

Понеділок, 28 березня 2011, 14:45

Депутати Верховноъ ради пропонують надати право виробникам вина поставляти свою продукцію без ліцензії на право оптової торгівлі.

Про це свідчить законопроект №8290 "Про внесення змін до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 24 березня 2011 року, текст якого розміщений на сайті парламенту.

У проекті пропонується внести зміни до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", зокрема, доповнити статтю 15 новою частиною.

Згідно з проектом, з 1 січня 2012 року суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на право виробництва виноробної продукції (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204, 2205, 2208 20 12 00, 2208 20 62 00), здійснюють її поставку в обсягах власного виробництва без ліцензії на право оптової торгівлі.

Реклама:

Як выдомо, відповідно до закону "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", імпорт, експорт і оптова торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності за наявності ліцензій.

Річна плата за ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру і перрі (без додання спирту) встановлена в розмірі 500 тис. гривень.

При цьому ліцензії на право оптової торгівлі видаються терміном на п'ять років уповноваженими Кабінетом міністрів, органами виконавчої влади в Автономній Республіці Крим, областях, Києві та Севастополі.

Суб'єкти господарювання, які отримали ліцензії на виробництво або імпорт алкогольних напоїв або тютюнових виробів, здійснюють поставку цієї продукції суб'єктам господарювання оптової і роздрібної торгівлі та іншим українським споживачам за наявності ліцензії на оптову торгівлю.

Суб'єкти господарювання первинного виноробства здійснюють поставку виноматеріалів суб'єктам господарювання вторинного виноробства без ліцензії на оптову торгівлю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!