Google, MasterCard і Citigroup розробляють систему оплати через мобільний телефон

Понеділок, 28 березня 2011, 11:21

Американський інтернет-гігант Google Inc. має намір у співпраці з платіжною системою MasterCard Inc. і банком Citigroup Inc. упровадити в усі мобільні пристрої, що працюють на операційній системі Android, спеціальну систему оплати товарів і послуг з використанням безконтактного зчитувача.

Про це пише газета The Wall Street Journal із посиланням на інформовані джерела.

Хоча Google, як очікується, не буде отримувати комісій, компанія розраховує збільшити прибуток за рахунок зростання попиту на рекламні продукти з боку невеликих рітейлерів, а також підвищеного інтересу до пристроїв на базі Android.

Раніше повідомлялося, що в найближчі чотири місяці Google має намір почати тестування спеціальної системи оплати товарів і послуг із використанням мобільних телефонів в кількох торгових точках Нью-Йорка і Сан-Франциско, де спеціальні термінали виробництва компанії VeriFone Systems Inc., які будуть приймати платежі, зчитуючи інформацію безпосередньо з мобільних пристроїв покупців.

Реклама:

Для передачі даних буде використовуватися технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіусу дії NFC (Near Field Communication), яка дає можливість обміну даними між пристроями, що знаходяться на відстані близько 10 см.

Експерти стверджують, що ця технологія є настільки ж, якщо не більше, безпечною, як і традиційні способи зчитування даних - з чіпа або магнітної смуги.

Вже зараз VeriFone створює термінали для безконтактного використання звичайних банківських карток.

Google, імовірно, створить повністю робочу систему оплати вже у 2011 році.

Раніше про можливість впровадження технології NFC в свої пристрої заявляли в канадській Research in Motion, яка виробляє смартфони Blackberry.

Деякі експерти також вважають, що аналогічний хід може зробити Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!