Улiтку в Криму очiкують 6 мільйонів туристів

Четвер, 24 березня 2011, 19:36

Очiкується, що в Криму цього лiта вiдпочинуть близько 6 млн. туристiв, що на 5% бiльше, нiж у 2010 році.

Про це заявив мiнiстр курортiв i туризму Автономної Республiки Крим Георгiй Псарьов, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми чудово розумiємо, що без залучення iнвестицiй забезпечити розвиток курортної сфери неможливо", - заявив вiн, зазначивши, що з цiєю метою уряд Криму вживає низку заходiв, зокрема, вже проведено земельний аукцiон, на якому продано кiлька земельних дiлянок.

Також вживаються заходи для забезпечення екологiчного розвитку, зокрема, розроблена програма екологiчної безпеки Криму, яку має затвердити найближчим часом Кабiнет мiнiстрiв.

Реклама:

Крім того, вживаються заходи для полiпшення транспортного сполучення: запуск чартерного потяга "Москва-Євпаторiя", тривалiсть поїздки в якому скоротиться на шiсть годин, а також модернiзацiя Сiмферопольського аеропорту та будiвництво примiського залiзничного вокзалу.

Псарьов повiдомив, що 2011 року iнвестицiї в розвиток готельної мережi становитимуть 1,5 млрд. гривень, що на 40% бiльше, нiж у 2010 роцi.

За його словами, нинi в Криму налiчуються 656 санаторно-курортних i оздоровчих закладiв, понад 2 тис. готелiв i мiнi-пансiонатiв, працюють 232 туроператори, шiсть аквапаркiв, 74 спа-комплекси, 446 пляжiв.

Крiм того, в Криму розташованi 11,5 тис. пам'яток iсторiї, культури та архiтектури.

Нинiшнього лiта в Криму заплановано понад 100 рiзних фестивалiв, зокрема кiнофестиваль у Ялтi, "Нова хвиля" в Артеку та кримський музичний фестиваль.

Крiм того, з 2 по 4 червня в Ялтi вiдбудеться перший iз 12 етапiв мiжнародного авторалi. Очiкується, що цю подiю вiдвiдають понад 300 тис. туристiв, зазначив Псарьов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: