У Азарова підготували гроші аграріям на техніку

Понеділок, 21 березня 2011, 13:32
Кошти держбюджету, призначені для підтримки сільськогосподарських кооперативів, будуть надаватися на придбання лише вітчизняної сільгосптехніки в розмірі 90% її вартості за умови передоплати кооперативом постачальнику техніки 10% її вартості з укладенням відповідного договору.

Це передбачено порядком використання коштів держбюджету на підтримку обслуговуючих кооперативів, затвердженим урядом постановою №272 від 9 березня, передає "Інтерфакс-україна".

Згідно з Порядком, бюджетні кошти спрямовуються на конкурсних засадах на фінпідтримку кооперативів, членами яких є виключно особисті сільські, фермерські господарства та фізичні особи-сільгосптоваровиробники, для придбання сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва.

У разі якщо кооператив надає техніку в користування третім особам або відчужує придбану техніку до завершення п'ятирічного строку їх експлуатації - у тому числі у зв'язку з ліквідацією кооперативу, сума коштів підлягає поверненню до держбюджету.

Головним розпорядником бюджетних коштів і виконавцем програми є Міністерство аграрної політики і продовольства, яке затверджує перелік техніки, що купується та граничні суми, які виділяються кооперативам.

Реклама:

Мінагропрод розподіляє бюджетні асигнування між регіонами з урахуванням чисельності осіб, які постійно проживають у сільській місцевості на 1 січня відповідного року.

При цьому кошти не виділяються кооперативам, які мають заборгованість по заробітній платі, а також перед державними і місцевими бюджетами та Пенсійним фондом, а також тим, у кого виявлено факти нецільового використання бюджетних коштів.

Для проведення конкурсного відбору кооперативів, які мають право на держпідтримку, управліннями облдержадміністрацій створюються регіональні комісії в складі представників управлінь, органів податкової служби, Держфінінспекції і фінорганів, регіональних відділень Фонду підтримки фермерських господарств, громадської організації учасників обслуговуючих кооперативів.

Основні критерії відбору переможців - наявність у кооперативів матеріальної баз, кількість і якість наданих послуг, відповідність заявленої до придбання техніки переліком робіт, які надає чи планує надавати кооператив.

У держбюджеті-2011 на державну підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів передбачено виділення 5 мільйонів гривень із загального фонду.

Як повідомлялося, Асоціація фермерів і приватних землевласників ініціювала виділення з держбюджету 500 мільйонів гривень на підтримку фермерських господарств і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!