Янукович наказав Азарову та Саламатіну "ворушитись" з "Укроборонпромом"

Вівторок, 15 березня 2011, 20:24

Президент Вiктор Янукович доручив прем'єру Миколi Азарову, секретарю Ради нацiональної безпеки i оборони Раїсi Богатирьовiй та гендиректору держконцерну "Укроборонпром" Дмитру Саламатiну невiдкладно удосконалити реалiзацiю державної полiтики в оборонно-промисловiй сферi.

Виконання президентського доручення має прискорити реалiзацiю президентського указу вiд 28 грудня 2010 року № 1245, згiдно з яким уряд має вжити заходiв для створення державного господарського об'єднання "Укроборонпром", до сфери управлiння якого мають увiйти понад 150 державних пiдприємств оборонних галузей промисловостi, передає "Інтерфакс".

Також найближчим часом має бути опрацьовано питання про розробку концепцiї законопроекту про особливостi здiйснення господарської дiяльностi, зокрема державним концерном "Укроборонпром", у сферi державного оборонного замовлення, розробки, виробництва, ремонту, модернiзацiї, реалiзацiї та утилiзацiї вiйськової технiки.

Для забезпечення структурної перебудови, ефективного функцiонування та розвитку пiдприємств оборонно-промислового комплексу Янукович доручив також забезпечити створення пiдприємствами-учасниками державного концерну "Укроборонпром" iнтегрованих науково-виробничих об'єднань за прiоритетними напрямами розвитку видiв озброєння, вiйськової та спецiальної технiки.

Реклама:

Як повiдомлялося, з кiнця грудня 2010 року згiдно з рiшенням Кабiнету мiнiстрiв державна компанiя "Укрспецекспорт", її дочiрнi ДП "Укроборонсервiс", ДП "Спецiалiзована зовнiшньоторговельна фiрма "Прогрес", "Укрiнмаш", ДП  "Спецтехноекспорт", ДП "Промоборонекспорт", а також ДП "Зовнiшньоторговельна фiрма "ТАСКО-Експорт" входять до складу створеного урядом держконцерну "Укроборонпром".

У сiчнi 2011 року уряд включив до складу "Укроборонпрому" шiсть пiдприємств бронетанкової галузi, включно з ДП "Завод iм Малишева", казенними пiдприємства Харкiвське конструкторське бюро з машинобудування iм. Морозова, Харкiвське конструкторське бюро з двигунобудування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: