Інвестори готові вкладати у реконстуркцію "хрущовок"

Вівторок, 15 березня 2011, 13:03

Інвестори готові вкладати кошти в реконструкцію житлових будинків.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"От є приклади в областях, де беруться реконструювати - будувати поряд будинок і переселяти людей. Яка вигода будівельника? Він отримує землю під це будівництво", - відзначив він.

Однак, міністр акцентував увагу на тому, що не всі мешканці готові переселятися. І в таких ситуаціях закон на їхньому боці, оскільки ніхто не має права виселяти їх силоміць.

Реклама:

"А щоб приступити до реконструкції, потрібна згода кожного мешканця. Чи правильно це? Думаю так. Але, якщо старий житловий будинок впаде, хто буде відповідати?", - зазначив Тихонов.

Держава несе відповідальність за безпеку кожної людини, заявив міністр.

"Тому вважаю, що галас навколо примусового виселення, яке передбачається поки проектом Житлового кодексу, безпідставне", - наголосив він.

За його словами, ухвалення Житлового кодексу довелося відкласти, а значить загальмувати процес реконструкції житла, оскільки резервних квартир нині немає.

"Є, наприклад, можливість переселити з Луганська до Красного Луча. У Красному Лучі повно порожніх будинків стоїть, але хто ж туди поїде?", - пояснив міністр .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!