Держслужба зайнятості розширить мережу центрів профнавчання

Вівторок, 1 березня 2011, 10:45

Найближчим часом в Україні буде створено 7 центрів для професійного навчання дорослого населення.

Про це заявив директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький.

Незабаром відбудеться відкриття Кримського центру, на черзі - Харків, Донецьк, Львів, Івано-Франківськ.

"Зараз економіці необхідна така система профнавчання, яка орієнтована на роботодавців, може швидко реагувати на потреби ринку праці і забезпечувати вільний доступ та рівні можливості для всіх категорій громадян", - зазначив він.

Реклама:

За його словами, створення сучасних потужних навчальних комплексів Держслужби зайнятості сприятиме цьому.

"Під час відкриття Одеського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості 17 лютого президент Віктор Янукович відзначив, що Одеський центр фактично можна називати моделлю майбутнього, яку потрібно використовувати в цілому для реформування системи професійно-технічного навчання дорослого населення та сприяння зайнятості", - підкреслив Галицький.

Крім того, Держслужба зайнятості використовує 115 мобільних центрів профорієнтації населення на базі спеціально оснащених транспортних засобів, 230 наметових мобільних центрів, 8000 профорієнтаційних терміналів "Живи і працюй в Україні!".

Галицький також зазначив, що протягом 2010 року за направленням держслужби зайнятості навчання проходили 203,3 тис. безробітних, що на 29,4% більше, ніж у 2009 році.

У січні 2011 року в цілому по Україні проходили професійне навчання 36,5 тис. безробітних (у січні 2010 року -25 тис. осіб).

"Перспективне завдання - забезпечити охоплення профнавчанням 20% безробітних по всій країні", - додав директор держслужби зайнятості.

Як повідомлялося, у січні 2011 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних збільшилася на 40,7 тис. осіб - до 585,6 тис. осіб у порівнянні з 544,9 тис. осіб на 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!