Новинський зробив Regal остаточну пропозицію

Неділя, 6 лютого 2011, 19:08

Компанія Energees Management Limited українського "Смарт-холдингу" зробила нову пропозицію про покупку частини акцій британської нафтогазової компанії Regal Petroleum PLC з активами в Україні, збільшивши оферту більш ніж на 58% - з 0,24 фунта до 0,38 фунта за акцію.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланнм на прес-службу "Смарт-холдингу".

Згідно із повідомленням, умови нової пропозиції схвалені радою директорів Regal Petroleum і узгоджені і Energees Management Limited.

Відповідно до офіційно опублікованої пропозиції, Energees Management готова викупити 70% акцій Regal Petroleum (224 446 485 акцій) за ціною 0,38 фунта за акцію.

Реклама:

Загальна сума пропозиції оцінена в 85,3 млн. фунтів за вказану кількість акцій або 121,8 млн. фунтів із розрахунку загального акціонерного капіталу компанії.

Запропонована нова ціна викупу акцій Regal Petroleum містить 204% премії до ціни закриття торгів в 0,125 фунта за акцію Regal Petroleum 24 листопада 2010 року (в останній робочий день перед початком періоду пропозиції), 147% премії до середньої ціни закриття торгів в 0,154 фунтаза акцію Regal Petroleum протягом місяця до пропозиції початку періоду, 58% премії до ціни попереднього речення в Energees Management 0,24 фунта за акцію Regal Petroleum.

Згідно з умовами нової пропозиції, вона буде відкрита для схвалення акціонерами Regal Petroleum до 13.00 (за лондонським часом) 20 лютого 2011 року.

Пропозиція стане безумовною, якщо Energees Management акумулює понад 50% голосуючих акцій Regal Petroleum.

За результатами схвалення попередньої пропозиції, Energees Management має зобов'язання на продаж 13,35% акцій Regal Petroleum, зокрема, від членів ради директорів Regal Petroleum.

У зв'язку з появою нової пропозиції, рада директорів оголосила про припинення переговорів Regal Petroleum із компаніями Heamoor і "Гео-Альянс" про викуп акцій, оскільки вважає нову пропозицію Energees Management кращою і одноголосно радить акціонерам Regal Petroleum її прийняти.

Як повідомлялося, Energees Management 23 грудня 2010 року зробила офіційну пропозицію про покупку Regal Petroleum за ціною 24 пенси за акцію, або за 77 млн. фунтів (122,9 млн. доларів).

Антимонопольний комітет України дозволив Energees Management купити контрольний пакет акцій Regal PLC Petroleum.

Кіпрська Heamoor Limited і український нафтогазовий холдинг "Гео Альянс", підконтрольні українському бізнесменові Віктору Пінчуку, 18 січня 2011 року заявили про готовність купити акції Regal Petroleum PLC за ціною 25 пенси за акцію в рамках операції зі зворотнього поглинання за участю "Гео Альянс".

Основними нафтогазовими активами Regal є Мехедівсько-Голотовщинське і Свиридівське газоконденсатні родовища у Полтавській області.

Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського сфокусована на вкладеннях в Україні, країни СНД і Європи.

Найбільшою інвестицією групи є 25% міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США.

Головний офіс "Смарт-холдингу" розташований в Києві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: