МВФ побачив "фінансову стабільність" в Україні

П'ятниця, 4 лютого 2011, 20:00

Місія Міжнародного валютного фонду позитивно оцінює встановлення фінансової стабільності в Україні.

Про це заявив керівник місії МВФ Атанасіос Арванітіс під час зустрічі з прем‘єром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"У нас уже відбулось декілька конструктивних зустрічей в уряді. Місія дійсно згодна, що Україна досягла значного прогресу", - зазначив Арванітіс.

"Ми позитивно оцінюємо те, що в Україні встановлюється фінансова стабільність, але потрібно пам'ятати, що минулий рік був досить складним. Зараз до банківської системи України повертається довіра, до банківської системи повертаються депозити", - зазначив він.

Реклама:

Керівник місії МВФ уточнив, що "українська економіка відновлюється після кризи і спостерігаються тенденції зростання економіки".

Арванітіс зазначив, повідомляє прес-служба Кабміну, що "необхідними умовами для позитивного розвитку в 2011 році вважає обмеження державних витрат, перехід до автоматичного відшкодування ПДВ відповідно до Податкового кодексу і здійснення пенсійної реформи".

У свою чергу прем'єр зазначив, що в січні доходи бюджету були більшими за витрати, перехід на автоматичне відшкодування ПДВ здійснюється за планом, який схвально оцінили самі фахівці місії, а пенсійна реформа зараз активно обговорюється з громадськістю: інститутами громадянського суспільства, науковцями, експертами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!