Уго Чавес хоче купити контроль у МАЗі

Понеділок, 21 лютого 2011, 10:30

Президент Венесуели Уго Чавес веде переговори зі своїм білоруським колегою щодо купівлі контрольного пакета акцій єдиного в Білорусі виробника вантажівок - Мінського автомобільного заводу.

Інформацію про те, що Чавес виступав з пропозицією, купити акції МАЗу, білоруським журналістам підтвердив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

"Чавес пропонував купити частину акцій, і за великі гроші. Я кажу: з великим задоволенням. Але ти повинен бути оплотом МАЗу в Латинській Америці", - сказав Лукашенко.

Чи вдалося сторонам досягти якихось домовленостей, глава Білорусі не повідомив, зазначивши лише те, що він зі свого боку поставив умову: якщо Венесуела зацікавлена в покупці МАЗу, то Чавес повинен забезпечити просування білоруських вантажівок на ринку Латинської Америки.

Реклама:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російський холдинг "Ростехнології" запропонував Білорусі створити спільну корпорацію на базі КамАЗа і МАЗу.

ВАТ "Мінський автомобільний завод" - найбільше державне підприємство Білорусі з випуску великовантажної автомобільної, а також автобусної, тролейбусної та причіпної техніки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!