Київ заборгував більше половини річного бюджету, але усе одно братиме позики

Вівторок, 15 лютого 2011, 13:39

Загальна сума боргів Києва становить 8,8 млрд. гривен, на їх обслуговування іде близько 8% дохідної частини, що не перевищує норму Бюджетного кодексу.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Сума боргів бюджету Києва - публічна, це 700 млн. доларів за євробондами і 3,2 млн. гривень в українській валюті", - заявив чиновник, додавши, що відповідно до Бюджетного кодексу, виплати за відсотками за обслуговування боргів повинні бути не більше 10%.

За його словами, Київ має намір цього року залучити 300 млн. доларів від розміщення євробондів і кредит ЄБРР у сумі 115 млн. євро для "Київпастрансу", "Київського метрополітену" і "Київдорсервісу".

Реклама:

Також мерія веде переговори зі Світовим банком по одержанню кредиту на модернізацію систем тепло- і водопостачання (сума поки невідома) та розглядає можливість випуску внутрішніх облігацій.

Як відомо, 30 грудня 2010 року Київрада прийняла бюджет столиці на 2011 рік з дохідною й видатковою частинами в сумі 16,4 млрд. гривень.

Відповідно до бюджету, видатки на обслуговування боргу столиці цього року складуть 895,9 млн. гривень, у тому числі зовнішнього - 632 млн. і внутрішнього 263,9 млн. гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!