ФДМ оприлюднив продаж сєверодонецького "Азоту"

Середа, 5 січня 2011, 11:52

Фонд держмайна (ФДМ) продав 40% акцій ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" за 34,843 млн. доларів або 277,417 млн. грн.

Як говориться в офіційному повідомленні Фонду в газеті "Відомості приватизації" у середу, акції викупив власник 60% ЗАТ - компанія Worldwide Chemical LLC (США), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Номінальна вартість проданого ФДМ пакета акцій становить 422 млн. грн., тобто на 52,4% більше ціни продажу. Фонд не пояснює причин, за якими він вирішив продати акції на третину дешевше за номінал.

Як раніше повідомлялося з посиланням на джерела, договір між ФДМ і Worldwide Chemical був підписаний ще 17 листопада 2010 року, проте Фонд відмовлявся коментувати цю угоду.

Реклама:

ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" входить до трійки найбільших хімічних підприємств України. Підприємство було створено на початку 2005 року після того, як Worldwide Chemical в жовтні 2004 виграв конкурс з відбору інвестора-співзасновника ЗАТ, створеного на базі цілісного майнового комплексу Сєверодонецького державного виробничого підприємства (СДВП) "Об'єднання "Азот ".

До цього з листопада 2000 року СДВП знаходилося в процедурі банкрутства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: