У Севастополі відкриють пропуск через кордон

Вівторок, 4 січня 2011, 21:01

Кабінет міністрів має намір відкрити пункт пропуску через державний кордон в севастопольському аеропорту "Бельбек".

Про це повідомив прем'єр -міністр Микола Азаров, відповідаючи на письмові запитання журналістів на веб-сайті уряду, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"За рішенням спеціально створеної міжвідомчої комісії здійснюється комплекс заходів, спрямованих на відкриття пункту пропуску через державний кордон в аеропорту" Бельбек ". Це дозволить почати міжнародні рейси. Вивчається також питання розширення аеропорту за рахунок територій, які не мають військових аеродромних об'єктів", - йдеться у відповіді.

Голоів уряду нагадав про спільну роботу з компанією Airport Consulting Partners, результатом якої стала розробка проекту державної програми розвитку українських аеропортів до 2020 року.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що Державна авіаційна адміністрація та Airport Consulting Partners в жовтні 2008 року підписали угоду про розробку зазначеної програми.

В Україні налічується 34 діючих аеропорти, з яких 23 мають пункти пропуску через держкордон. Вісім аеропортів ("Бориспіль" і "Жуляни" в Києві, а також у Львові, Сімферополі, Донецьку, Одесі, Харкові та Дніпропетровську) вважаються стратегічними.

Крім того, в країні працюють вантажні аеропорти: Київ (Гостомель), Ялта (геліпорт), Лиманське (Одеська область), Джанкой (АРК) і Озерне (Житомирська обл.).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: