Суд повернув державі 90 гектарів землі на Київщині

Понеділок, 31 січня 2011, 13:50

Київський окружний адміністративний суд повернув у власність держави 90 га землі на Київщині вартістю понад 120 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у понеділок.

Згідно з повідомленням, суд визнав неправомірним та скасував розпорядження посадовців Броварської райдержадміністрації щодо відведення природоохоронних земель Київщини у приватну власність.

Як відомо, минулого року прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень посадовцями Держкомзему та Броварської райдержадміністрації.

Реклама:

Встановлено, що колишній голова Броварської райдержадміністрації передав у приватну власність фізичних осіб землі прибережної захисної смуги трьох річок - Десни, Десенки, Дніпра та територію острова Муромець.

Посадовці управління Держкомзему у Броварському районі, порушуючи вимоги проектної документації чинного земельного законодавства, оформили на природоохоронні землі державні акти на право приватної власності.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду розпорядження Броварської РДА про виділення землі  визнано незаконним. Посадовців відсторонено від виконання службових обов'язків, стосовно одного з них обрано запобіжний захід підписка про невиїзд.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!