Тимошенко поскаржиться Пшонці на Азарова і Стельмаха

Вівторок, 18 січня 2011, 11:18

Екс-прем'єр, лідер партії "ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір звернутися до Генпрокуратури із заявою про розслідування можливої необґрунтованої емісії гривні й необґрунтованого виведення грошей в офшорні зони у 2010 році.

Про це вона сказала у вівторок біля будинку Головного слідчого управління Генеральної прокуратури перед допитом, повідомляє агентство "Українські новини".

Тимошенко повідомила, що за 2010 рік емісію гривні було проведено на суму 99,6 млрд. гривень.

За її словами, це майже половина дохідної частини держбюджету 2010 року.

Реклама:

"Це говорить про те, що весь 2010 рік друкарський верстат працював на повну. Сьогоднішня влада вирішила заробити на друку гривні", - сказала Тимошенко.

Разом з тим вона додала, що за 2010 рік за межі України в офшорні зони було вивезено 28,7 млрд. доларів, що, за її словами, дорівнює доходам державного бюджету за 2010 рік.

"Чи може бути таке в демократичній країні, коли ця цифра дорівнює доходам державного бюджету за 2010 рік?" - запитала Тимошенко.

Вона повідомила, що 19 січня подасть у Генпрокуратуру заяву про злочин, у якій викладе всі цифри щодо виведення грошей в офшорну зону.

Також екс-прем'єр заявила, що буде домагатися створення тимчасової слідчої комісії з розслідування цих фактів силами опозиційних партій.

Крім цього, фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" у Верховній раді ініціюватиме спеціальні слухання голови Національного банку Сергія Арбузова, а також наполягатиме на публічному звіті щодо зазначених цифр прем'єр-міністра Миколи Азарова, оскільки все це може призвести до економічного колапсу.

Вона також вважає, що немає жодних причин для того, щоб підвищувати ціни на продукти харчування, товари споживання та бензин.

Як повідомлялося, раніше депутат Ради, прем'єр-міністр опозиційного уряду, заступник голови фракції БЮТБ Сергій Соболєв заявив про різке збільшення емісії Національному банком гривні в 2010 році після початку роботи Кабінету міністрів на чолі з Азаровим.

Депутат зазначив, що за інформацією Нацбанку емісія за весь 2010 рік становила 99,7 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!