Ахметов отримав контроль над "Київенерго"

Четвер, 9 грудня 2010, 19:44

Компанія ДТЕК, яка керує енергетичними активами СКМ Ріната Ахметова, збільшила свою частку в компанії "Київенерго" з 24,9% до 39,98%.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу ДТЕК.

Таким чином, тепер ДТЕК одержав блокуючий пакет в енергетичному активі столиці, зазначає видання.

Збільшивши пакет акцій майже до 40%, ДТЕК одержав можливість блокувати рішення, які ставляться на голосування на зборах акціонерів "Київенерго".

Реклама:

"ДТЕК зацікавлений у збільшенні частки в акціонерному капіталі АК "Київенерго" через купівлю акцій на відкритому ринку та участь у майбутній приватизації. Ми націлені на стратегічне партнерство і готові передати досвід модернізації генеруючих потужностей, вдосконалення бізнес-процесів, реструктуризації системи управління", - зазначав раніше глава донецької компанії Максим Тимченко.

"Київенерго" - акціонерна енергопостачальна компанія, яка забезпечує повний цикл енергопостачання міста Києва, з єдиним процесом виробництва, передачі, розподілу та збуту електричної і теплової енергії кінцевим споживачам.

Генерація електричної енергії "Київенерго" здійснюється на двох теплоелектроцентралях - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 загальною встановленою електричною потужністю 1,2 ГВт.

Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю 11,5 тис. км.

Виробництво теплової енергії "Київенерго" виконується на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, а також на станціях теплопостачання та котелень.

Контрольний пакет акцій "Київенерго" (50%+1 акція) належить державі в особі НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК - перша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ).

До вугільного блоку ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об'єднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик.

За підсумками 2009 року частка ДТЕК у вуглевидобувній галузі України склала 24,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: