Екс-директор зоопарку каже, що КРУ бреше про порушення

Середа, 22 грудня 2010, 18:15
Екс-директор Київського зоопарку Світлана Берзіна не згодна з висновками про порушення у звіринці, викладеними у звіті Контрольно-ревізійного управління столиці.

Про повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

"328 мільйонів гривень - це сума яку зоопарк не міг не одержати з бюджету за період 2008-2010 роки, ні сам заробити. Як же їх можна було викрасти?" - заявила Берзіна.

Вона пояснила, що 95% фінансування за рахунок бюджету - це гроші на заробітну плату.

"Як їх можна було викрадати? За три роки це близько 20-22 мільйонів гривень. Ще з бюджету в 2008 році виділялися гроші на комунальні послуги, в 2009 році, - на будівництво павільйону "Тропічні ведмеді", близько 1,26 мільйона гривень, в 2010 році на оплату газу й тепла - близько 1,5 мільйона гривень", - сказала екс-директор звіринцю.

Реклама:

При цьому Берзіна відзначила, що 12 мавп, яких передали в благодійний фонд "Дитинство", - "відбраковані тварини, що не мають ніякої цінності".

"Якщо тварини не потрапили адресатові, це, звичайно, не знаходить із моєї сторони ніякого пояснення, але в такому випадку благодійна організація повинна звертатися в міліцію й розбиратися зі своїми уповноваженими особами, які одержували тварин", - відзначив екс-директор зоопарку.

Вона додала, що два співробітники - двірник і охоронець, яких у звіті називають "мертвими душами", постійно перебували на робочому місці.

При цьому екс-директор звіринцю підкреслила, що "прийняла зоопарк із офіційно документованими в результаті фінансового аудиту розкраданнями на суму 59,9 мільйона гривень на будівництві павільйонів-довгобудів, з порушеними тендерними процедурами й завищеними цінами на закупівлю кормів на суму 3,6 мільйона гривень".

"Я вважаю, що вже давно потрібно покласти кінець нагнітанню обстановки й пошуку сенсацій навколо зоопарку. У моїй дискредитації на пості генерального директора були зацікавлені окремі особи, які упродовж багатьох років використовували всі ресурси зоопарку з метою своєї наживи й розвитку власного бізнесу. Я про це неодноразово заявляла", - підсумувала Берзіна.

Як відомо, раніше КРУ повідомила, що виявила мільйонні порушення у КП "Київський зоопарк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!