Київ може рефінансувати всі борги в 2011 році

Середа, 15 грудня 2010, 19:16

Київ вивчає можливість як часткового, так і повного рефінансування в 2011 році заборгованості за єврооблігаціями за рахунок випуску нових євробондів.

Про це повідомив глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, передає "Інтерфакс".

"Ми опрацьовуємо питання можливого випуску євробондів. Я вважаю, що це один з перспективних можливих рішень і, після проведених консультацій з різними можливими партнерами, переконався, що у нас є шанси", - сказав він.

"Якщо ми зрозуміємо, що зможемо мати більш вигідні умови по кредитах, які ми накопичили за останні роки, то можна було б випустити єврооблігації на всю суму, наприклад на 750 млн. доларів, і пере кредитуватися, щоб зменшити обслуговування", - назвав Попов один з можливих варіантів.

Реклама:

За його словами, питання боргів Києва бажано вирішити до березня 2011 року.

Коментуючи пропозицію уряду про передачу в загальний фонд держбюджету-2011 50% надходжень від сплачуваного в Києві податку на доходи фізичних осіб, глава міськадміністрації сказав, що це питання ще не закрите і по ньому ведуться дискусії з урядом.

"Зараз у нас є вилучення з міського бюджету в державний - 6,5 млрд. гривень, і не має значення, яким способом воно відбувається. Питання полягає в цифрі, яка потім залишиться. Ми ще дискутуємо з приводу бюджету міста Києва, і завтра буде зустріч з прем'єр-міністром Миколою Азаровим з цього питання", - сказав Попов.

Голова КМДА також повідомив, що одним з джерел наповнення бюджету столиці 2011 року стануть надходження від приватизації та продажу землі.

"Мені б хотілося, щоб ми вийшли десь на 1 млрд. гривень доходів до бюджету розвитку від приватизації, в тому числі і землі. У нас є деякі підприємства, які давно працюють і у них ще не пройшла приватизація: це великі торговельні, деякі промислові підприємства", - повідомив Попов.

Раніше з посиланням на київських чиновників повідомлялося, що Київ в даний час опрацьовує з Мінфіном різні варіанти обслуговування і погашення боргу в 2011 році, в тому числі можливість реструктуризації заборгованості за єврооблігаціями.

Проте сьогодні міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив про те, що його відомство розраховує, що Київ у 2011 році розрахується за єврооблігаціями за рахунок власних ресурсів.

За даними рейтингового агентства S & P на середину липня 2010 року, Києву в квітні 2011 року треба погасити кредит Альфа-банку на 750 млн. гривень, у березні і червні 2011 року - кредити банку "Хрещатик" відповідно на 150 і 300 млн. гривень, а в липні - єврооблігації на 200 млн. доларів.

Крім того, місту необхідно обслуговувати інші кредити, у тому числі єврооблігації ще на 500 млн. доларів, випущені за ставками від 8% до 8,625% річних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!