Роботодавців змусять більше платити за охорону праці?

Вівторок, 9 листопада 2010, 16:29

Держава зможе стимулювати роботодавців вкладати кошти у вдосконалення систем охорони праці через систему знижок та надбавок.

Про це заявив директор виконавчої служби Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань Юрій Мельников.

"У роботодавців нема економічної зацікавленості у підвищенні безпеки своїх працівників. Для мінімізації нещасних випадків на виробництві необхідно переглянути систему розрахунку страхових тарифів для страхувальників. Слід змусити роботодавців впроваджувати систему безпеки на виробництві", - переконаний він.

На його думку, державі слід впровадити систему знижок та надбавок.

Реклама:

"Тобто, якщо система погана, на підприємстві робота щодо охорони праці належним чином не проводиться, його слід переводити у нижчий клас, який платитиме більші штрафи, якщо все у нормі - відраховуватиме меншу суму до Фонду з охорони праці", - сказав Мельников.

"Таким чином держава зможе зацікавити роботодавця вкладати кошти саме у попередження нещасних випадків. А підвищення трудової дисципліни нам необхідне", - додав він.

За даними Фонду, за І півріччя 2010 року на підприємствах України травмовано 5730 осіб, і 2320 осіб отримали професійні захворювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!