Литвин боротиметься з офшорами за проектом Тимошенко

Вівторок, 30 листопада 2010, 12:02

Верховна рада розгляне проект закону про уникнення подвійного оподаткування з Кіпром.

Про це заявив спікер Володимир Литвин.

На засіданні у вівторок Микола Катеринчук просив внести до порядку денного законопроект Юрій Кармазіна, але голова профільного комітету Тарас Чорновіл не погодився з цим.

"Шановні колеги, цей законопроект надійшов на розгляд комітету, але контраверсійні законопроекти на комітеті розглядаються лише в присутності автора. Юрій Анатолійович, на жаль, не приходив на засідання нашого комітету, втім ми його все таки розглянули. І дійшли висновку, що він суперечить і Конституції, і законодавчим нормам. До речі, цю позицію озвучили представники саме опозиційних фракцій", - заявив Чорновіл.

Реклама:

Натомість він запропонував повернутися до документа, який вносився попереднім
Кабміном, але не був схвалений.

На цю пропозицію погодився і спікер Володимир Литвин.

"Я попросив комітет, щоб відшукали той документ, який Рада не підтримала. Якщо не буде ваших заперечень, я внесу його на розгляд. Я думаю, що чекати поки надійде новий документ не можна, а політичних розмов вже і так багато", - сказав Литвин.

Як відомо, попередній раз цей закон не підтримали фракції Партії регіонів, КПУ та Блоку Литвина.

Тоді Верховна рада відмовилася денонсувати угоду Радянського Союзу з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування, яка дозволяла українським підприємцям уникати оподаткування узагалі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: