Бродський і Волга наскаржилися Азарову один на одного

Вівторок, 23 листопада 2010, 11:46

Голова Держфінпослуг Василь Волга звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова зі скаргою на голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Бродський написав схожу скаргу на Волгу за два тижні до цього, пише "Дело".

У розпорядженні газети опинилася копія листа Волги, від 22 листопада цього року, у якому регулятор небанківських фінансових ринків скаржиться прем'єру на неефективну роботу Держкомпідприємництва, яке очолює Бродський.

У листі наводиться ціла низка фактів, які, на думку голови Держфінпослуг, свідчать про те, що відомство Бродського працює погано.

Ось один із прикладів: "Рішення щодо проекту акту Держфінпослуг зі зміни ліцензійних умов здійснення діяльності з адміністрування недержавних пенсійних фондів, відправленого на узгодження в Держкомпідприємництва ще в лютому, було прийнято цим відомством тільки в листопаді. Тобто через дев'ять місяців", - говориться в листі Волги.

За його словами, саме затягування Комітетом Бродського термінів узгодження всіх нормативних документів, підготовлених Держфінпослуг, стало головною причиною його  скарги.

Реклама:

"Я втомився від такої роботи з Держкомпідприємництва. Тому що практично всі наші документи, які вимагають узгодження з ними, розглядаються цим відомством із порушенням строків узгодження", - скаржиться Волга.

Тому, за його словами, він буде просити голову уряду звільнити Бродського.

"Але якщо Бродського не звільнять із займаної посади, то нехай хоча б змусять ходити на роботу й при цьому піднімати слухавку, коли я дзвоню з робочих питань. Не повірите, не можу три місяці додзвонитися Бродському", - обурюється голова Держфінпослуг.

Як з'ясувала газета, реакція Волги - це відповідь на скаргу Бродського, відправлену прем'єру 9 листопада, у якій Бродський скаржиться на роботу відомства Волги.

"Тільки за останні три місяці на адресу Держкомпідприємництва надійшло 40 скарг із приводу розроблених Держфінпослуг проектів регуляторних актів. Аналіз цих проектів актів свідчить, що системна регуляторна діяльність цього органа спрямована на впровадження надмірної й невиправданої зарегульованості ринку небанківських фінансових послуг", - говориться в листі Бродського.

Наслідки цього конфлікту, на думку учасників ринку, нічого хорошого ринкам небанківських фінансових послуг не принесуть. У першу чергу, тому що від узгодженої роботи Держфінпослуг і Держкомпідприємництва залежить швидкість і якість появи нових правил гри на ринку небанківських фінансових послуг.

Адже перш, ніж розроблений Держфінпослуг нормативний документ набуде законної чинності, його має схвалити Держкомпідприємництва. Без цього всі проекти регулятора небанківських фінансових ринків так і залишаються проектами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: