Киян почнуть зігрівати з 11 жовтня

Четвер, 7 жовтня 2010, 15:16

Житлові будинки мешканців Києва почнуть підключати до тепла лише з 11 жовтня.

Про це йдеться у переданому УНІАН повідомленні "Київернерго".

"Згідно із затвердженим графіком, теплопостачання житлового фонду столиці починається 11 жовтня. Усього потрібно підключити до теплоносія 9 тис. 541 житловий будинок Києва", - зазначали в компанії.

Разом з тим, за даними прес-служби "Київенерго", підключено всі 9 пологових будинків столиці, 203 корпуси стаціонарних лікарень - 93,1% від плану, 366 дитячих садків - 72,2%. Загалом на зазначений час компанія підключила 923 споживачі (юридичні особи), що становить 5,8% від загального плану.

Реклама:

Першочергово тепло надається об'єктам соціальної сфери. Наразі, окрім пологових будинків, стаціонарних лікарень та дитсадків, ним забезпечені 209 шкіл (40,7% від плану), 7 навчальних закладів (2,1% від плану), 8 адміністративних будинків (0,2% від плану) тощо.

Як раніше повідомляв голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський, компанія технічно цілком готова до нового опалювального сезону, який і розпочала 4 жовтня згідно із затвердженим графіком.

Проте залишається низка факторів, які викликають занепокоєння. Це - забезпеченість компанії паливом (питання наразі вирішується), неякісна готовність внутрішньо-будинкових систем споживачів до прийому теплоносія.

Негативним чинником перебігу опалювального сезону є загальний незадовільний стан тепломереж столиці, більше половини з яких працює поза нормативним терміном і потребує модернізації з боку власника - київської влади, а також заборгованість споживачів перед компанією за теплоенергію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!