Уряд вимагатиме від міст майданчики для готелів під Євро-2012

П'ятниця, 29 жовтня 2010, 17:57

Пільговий режим оподаткування готельного бізнесу в Податковому кодексі буде підкріплений виділенням учасникам цього бізнесу земельних ділянок в містах для будівництва нових об'єктів.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми будемо вимагати від кожного міста надати по 5-10 майданчиків для будівництва готелів", - сказав він.

Колесніков підкреслив, що ініційована урядом пільга у вигляді нульового податку на прибуток для готелів протягом 10 років знизить доходи державного бюджету всього на 20 млн. гривень на рік, проте допоможе створити безліч робочих місць і в цілому стимулювати розвиток туризму в країні.

Реклама:

Говорячи про розвиток Криму, віце-прем'єр із жалем констатував, що вільних земельних ділянок на Південному березі Криму для грамотного розвитку цієї курортної території практично не залишилося.

У той же час він підкреслив, що влада має намір активно розвивати Східний і Західний Крим.

"За прикладом турецької Анталії держава створить інфраструктуру, після чого буде виставляти на конкурси від 1 до 3 га для залучення готельних операторів", - пояснив Колесніков.

На його думку, такий варіант розвитку дозволить підвищити якість і здешевити відпочинок в Криму.

Він також підкреслив, що для розвитку туризму та в рамках підготовки до Євро-2012 в країні на додаток до нещодавно збудованого за приватні кошти Харківського аеропорту буде модернізовано за державні кошти аеропорти у Києві, Львові та Донецьку.

Крім того, зазначив Колесніков, докладаються зусилля для збільшення швидкості пересування автомобільним і залізничним транспортом.

Він повідомив, що в найближчі дні відвідає одну із південно-східних країн для закупівлі швидкісних поїздів, що дозволить скоротить час поїздки зі Львова та Донецька до столиці відповідно до 4-4,5 годин і 5-5,5 годин.

За даними агентства, ідеться про потяги південнокорейської корпорації Hyundai.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: