СБУ "шукає шпигунів" у компанії, що пов'язана із Шуфричем

Вівторок, 12 жовтня 2010, 16:37

В офісі ЗАТ "Нафтогазвидобування", яке є одним із лідерів видобутку природного газу в Україні, з 11 жовтня йде обшук і вилучення документів.

Про це повідомляє газета "Дзеркало тижня" із посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, обшуки і вилучення документів в офісі компанії, який розташований на Подолі в Києві, проводить Служба безпеки України на підставі "забезпечення контррозвідувальної діяльності".

Компанія "Нафтогазвидобування" займається видобутком нафти і газу.

Реклама:

Вона володіє вісьмома свердловинами в Україні, серед яких одна із найглибших у Європі експериментальних свердловин (6 км.).

У 2002 році частину "Нафтогазвидобування" придбав народний депутат Нестор Шуфрич, зосередивши в своїх руках понад 50% акцій компанії.

У 2005 році він продав їх іншим особам.

За даними "ДТ", Нестор Шуфрич пішов на такий крок з метою захисту свого бізнесу від політичних опонентів.

При цьому він зберіг за собою 10-річний опціон на викуп акцій.

Як повідомили джерела "ДТ", після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича Нестор Шуфрич розпочав процедуру відновлення своїх прав щодо "Нафтогазвидобування".

Саме з цим джерела видання пов'язують факт обшуків та вилучення документів в офісі компанії.

Менеджмент "Нафтогазвидобування" відмовився коментувати ситуацію, що склалася. У свою чергу Нестор Шуфрич заявив, що коментує лише питання, які пов'язані з його політичною діяльністю.

Як повідомлялося, 10 липня 2010 року Верховна рада звільнила Нестора Шуфрича з посади міністра з надзвичайних ситуацій, який він обіймав із березня 2010 року.

Це рішення парламент прийняв наступного дня після того, як Віктор Янукович видав указ про його призначення на посаду заступника секретаря  РНБО.

При цьому Шуфрич заявив про те, що звільнити крісло міністра його попросив особисто президент.

Це рішення глави держави пов'язане із розширенням коаліції, для чого й необхідно було "звільнити кілька крісел", пояснив екс-глава МНС.

Однак відтоді посада міністра залишається вакантною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: