Яценюк хоче забрати у Януковича, Азарова та Литвина "зайвий" мільярд

Понеділок, 27 вересня 2010, 15:51

Лише на останні три місяці 2010 року на утримання президента, парламенту і Кабміну держбюджетом передбачено "зайвих" коштів більше, ніж мільярд гривень.

Такого висновку дійшов депутат Арсеній Яценюк, який зареєстрував у Верховній раді законопроект "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет на 2010 рік", повідомляє агентство "УНІАН".

Зокрема нардеп пропонує забрати з видатків на утримання в четвертому кварталі 2010 року голови держави, ВР, Кабінету міністрів та апарату центральних та місцевих органів виконавчої влади 1,09 млрд. гривень, привівши їх до "фактично необхідних витрат".

У пояснювальній записці до законопроекту Яценюк стверджує, що загалом у держбюджеті на 2010 рік були "безпідставно збільшені видатки" на утримання державного апарату на суму 4,365 млрд. гривень.

Реклама:

Мільярд, який має вивільнитися в результаті внесення змін до держбюджету, Яценюк пропонує перекинути на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, а також квартирної плати, розподіливши їх між місцевими і обласними бюджетами).

Також пропонується частину грошей виділити на компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб`єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням.

Ще одним пунктом законопроекту нардеп пропонує "заборонити у 2010 році підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі)".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!