У Росії звільнять 100 тисяч держслужбовців

Понеділок, 20 вересня 2010, 15:52

У Росії упродовж найближчих 3 років буде скорочено більше 100 тисяч федеральних держслужбовців, що дозволить заощадити 43 млрд. рублів.

Про це заявив віце-прем'єр Росіїх, міністр фінансів Олексій Кудрін на нараді у президента Дмитра Медвєдєва, повідомляє "Росбалт".

За словами Кудріна, "уряд у проекті бюджету на три роки спланував і погодив графік скорочення чисельності федеральних цивільних держслужбовців".

"Планується, що у перший і другий роки відбудуться 5-процентні скорочення, а на третій рік - 10-відсоткове", - додав міністр.

Реклама:

"В основному всі параметри із скорочення визначені, протягом трьох років ця робота буде проведена", - запевнив він президента.

Кудрін нагадав, що сьогодні загальна чисельність федеральних держслужбовців, включаючи судову систему, становить близько 510 тис. осіб.

При цьому 9,3% у федеральних відомствах - це вакансії.

Міністр фінансів Росії відзначив, що за рахунок скорочення чисельності міністерства і відомства зможуть збільшити утримання держслужбовців.

"З урахуванням скорочень за три роки на 10%, за попередніми планами, збільшиться утримання держслужбовців, що буде відставати від інфляції, але ми будемо діяти, виходячи з жорстких обмежень бюджету і необхідності скорочувати бюджетний дефіцит", - додав він.

У свою чергу, віце-прем'єр - голова апарату уряду Росії Сергій Собянін повідомив, що відповідна комісія працює в уряді.

"Ми не збираємося зупинятися на 20-відсотковому скороченні"», - сказав він.

"Будемо інтенсивно у цей бік рухатися й надалі", - підкреслив Собянін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!