Доля зборів акціонерів Нацдепозитарію - під питанням

П'ятниця, 17 вересня 2010, 20:20

Органи влади в найближчі дні завершать узгодження своїх позицій із питання: чи відбулася збори акціонерів ВАТ "Національний депозитарій України" 15 вересня.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на свої джерела.

За словами співрозмовника агентства, виникла двозначність, пов'язана з певною неузгодженістю позицій різних органів влади, яку не вдалося своєчасно усунути.

Співрозмовник агентства додав, що якщо буде визнано, що збори відбулися, то тоді главою наглядової ради Нацдепозитарію стане Василь Роговий, який нині очолює наглядову раду Всеукраїнського депозитарію цінних паперів, а головою правління - Олександр Швець.

Реклама:

В іншому випадку свої посади збережуть, відповідно, Віктор Івченко і Володимир Ульянов.

Сам Ульянов сказав агентству, що збори не відбулися, оскільки прем'єр Микола Азаров доручив перенести їх на 17 листопада.

Однак віце-прем'єр Сергій Тігіпко, посилаючись на попередню інформацію Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомив агентству, що засідання відбулося.

Тігіпко наголосив, що держава зацікавлена в появі у країні центрального депозитарію.

"Нам дуже було б бажано, щоб у нас з'явився один центральний депозитарій, до якого була б абсолютна довіра з боку бізнесу. Я думаю, що на цьому етапі там має бути серйозно представлена держава у особі Кабінету міністрів або Національного банку", - сказав він.

Один з учасників зборів пояснив, що представники ДКЦПФР з 86% акцій зареєструвалися для участі в зборах до появи інформації про доручення глави уряду.

Як відомо, на збори акціонерів НДУ 15 вересня виносилося питання про збільшення статутного капіталу у 3,4 разу - до 103,2 млн. гривень. Це питання раніше також було предметом неузгодженості у виконавчій владі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: