Думка експерта: Євробонди можуть використати для латання бюджетних дір

Середа, 15 вересня 2010, 17:34

Україна може розмістити євробонди на цьому або протягом наступного тижня обсягом 2 мільярди доларів.

На думку аналітика інвестиційної компанії Adamant-Investments Андрія Пархоменка, при розміщенні дохідність паперів до погашення складатиме приблизно 6,5-7,5%.

"Позитивне рішення про розміщення приймається лише при наявності достатнього попиту з боку інвесторів.  Основними покупцями, скоріш за все, стануть іноземні портфельні інвестори", - вважає експерт. 

В подальшому, за його словами, попит буде визначатися ринковою ситуацією та змінами оцінки суверенного ризику.

Реклама:

Пархоменко сумнівається, що виручені кошти від розміщення держава використає для розрахунків з російським "ВТБ Банком". Як відомо, Україна на початку червня отримала від ВТБ 2 мільярди доларів як бридж-кредит перед розміщенням суверенних євробондів і отриманням першого траншу кредиту МВФ.

Аналітик нагадує, що за оцінками уряду та МВФ, дефіцит бюджету, пенсійного та інших соціальних фондів, і "Нафтогазу" 2010 року становитиме близько 70 мільярдів гривень.

"Кредит від російського банку передбачає пролонгацію і, зважаючи на прогнози розміру дефіциту бюджету, Україна скоріш за все використає виручені кошти на вирішення останньої проблеми", - додав експерт.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: