"Укрзалізниця" вивчає питання випуску єврооблігацій

Середа, 15 вересня 2021, 12:40
 
уз

Укрзалізниця вивчає питання випуску єврооблігацій - фінальне рішення щодо їх випуску буде прийматися наглядовою радою.

Про це ЕП повідомили в компанії.

Як повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на документацію в сервісі державних електронних торгів ProZorro, філія "Центр сервісного забезпечення" закупить за договірною процедурою у ТОВ "Ернст енд Янг Аудиторські послуги" аудиторські послуги із супроводу випуску єврооблігацій шляхом додаткового розміщення облігацій участі в позиці (LPN) за 3,7 млн ​​грн.

Відповідно до документації, в УЗ виникла потреба у закупівлі додаткових аналогічних послуг у того самого учасника, який надає аналогічні послуги по попередньому розміщенню євробондів компанії.

Реклама:

"На засіданні правління АТ "Укрзалізниця" 2 вересня 2021 року було прийнято рішення про початок роботи по залученню зовнішніх запозичень з міжнародного ринку капіталу шляхом додаткового випуску облігацій участі в позиці на суму не менше ніж 200 млн дол для потреб АТ "Укрзалізниця" на фінансування капітальних витрат", - йдеться у повідомленні ЦГЗ УЗ в системі ProZorro.

В Укрзалізниці уточнили ЕП, що ще немає фінального рішення, і вказані послуги надаватимуться та будуть оплачені УЗ лише у разі прийняття остаточного рішення щодо випуску єврооблігацій.

"Питання випуску єврооблігацій наразі ще знаходиться на погодженні. Фінальне рішення щодо їх випуску буде прийматися наглядовою радою після ретельного вивчення всіх можливих та вигідних для компанії варіантів залучення коштів", - заявили в компанії.

Там додали, що переговорна процедура щодо закупівлі послуг аудитора із супроводження випуску єврооблігацій є технічними рішенням.

Нагадаємо:

У липні "Укрзалізниця" розмістила п'ятирічні євробонди на 300 мільйонів доларів під 7,875% річних.

Як заявили в компанії, попит на купівлю вдвічі перевищив пропозицію "Укрзалізниці", заявки на фінансування отримані від 70 інвесторів – в основному з Великобританії та Швейцарії.

Залучені кошти "Укрзалізниця" направить на обслуговування боргових зобов'язань компанії і на погашення кредиту перед дочірнім банком російського "Сбєрбанку" в Україні.

Частину коштів також планується направити на поповнення оборотного капіталу "Укрзалізниці".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: