Невеликі банки продовжують воювати з НБУ

Понеділок, 13 вересня 2010, 13:41

Асоціація українських банків спільно з групою комерційних банків підготувала та подала до Окружного адміністративного суду Києва позовну заяву про визнання незаконними та нечинними окремих пунктів постанови НБУ № 273 від 09 вересня.

У поданій до суду позовній заяві, зокрема, наголошується на невідповідності чинному законодавству України пункту 2, пункту 4, пункту 6 даної постанови НБУ, пункту 2.1 Глави 2 Розділу ІІ "Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні", яка затверджена постановою Правління НБУ від 28 серпня 2001 року № 368 .

Нагадаємо, що даною Постановою Нацбанк зобов'язав банки, які на дату набрання чинності Постанови №273 мають регулятивний капітал менший, ніж 120 млн. грнивень, збільшити його до цього розміру до 1 січня 2012 року.

Також НБУ заборонив банкам, у яких розмір регулятивного капіталу менший, ніж 120 млн. гривень, до часу приведення розміру регулятивного капіталу у відповідність до вимог Постанови №273 залучати вклади (депозити) від фізичних осіб більше обсягу залучених вкладів фізичних осіб на дату набрання чинності документа.

Реклама:

Окрім цього НБУ зобов'язав банки, які отримали письмовий дозвіл на здійснення окремих операцій до набрання чинності постановою №273 та мають регулятивний капітал менший, ніж установлений постановою, для збереження права на здійснення цих операцій до 1 січня 2012 року привести розмір свого регулятивного капіталу у відповідність до вимог постанови, а це 120, 180 та 240 млн. гривень.

Наразі під зазначеною позовною заявою до суду поставили свої підписи більше 10 банків, інтереси яких зачіпає постанова НБУ № 273.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: