BP розраховує компенсувати не більше 20 мільярдів через аварію в Мексиканській затоці

Понеділок, 13 вересня 2010, 12:13

Британська нафтова компанія BP впевнена, що загальна сума виплат компенсацій людям і компаніям, що постраждали від витоку нафти в Мексиканській затоці, не перевищить 20 млрд. доларів.

"Майбутній глава BP Роберт Дадлі заявив, що, з огляду на поточні оцінки претензій, фонду на 20 млрд. доларів повинно вистачити" , - написали аналітики Citigroup у своєму звіті після зустрічі з Дадлі, повідомляє видання "Ведомости".

Адміністрація президента США Барака Обами і представники BP 16 червня досягли попередньої угоди про створення спеціального фонду зазначеного розміру на виплату компенсацій постраждалим.

Передбачається, що обумовлену суму ВР буде вносити на депозитний рахунок поетапно протягом декількох років.

Реклама:

Управляти фондом призначений Кеннет Файнберг, який раніше курував виплати компенсацій сім'ям загиблих в результаті терактів 11 вересня 2001 року.

Станом на 3 вересня витрати BP на ліквідацію наслідків розливу нафти в Мексиканській затоці досягли майже 8 млрд. доларів.

 Ця сума включає в себе вартість ліквідації наслідків розливу, буріння додаткових "розвантажувальних" свердловин, герметизація свердловини, гранти прибережним країнам і виплати за позовами.

До компанії вже подано щонайменше 127 тисяч позовів від постраждалих, за ним зроблені виплати на 399 млн. доларів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!