У Чехії закликають європейців бойкотувати Євро-2012 в Україні

Неділя, 12 вересня 2010, 14:42

На сайті авторитетної чеської газети Mladá fronta Dnes оприлюднено незвичайного листа українсько-чеського подружжя із закликом до громадян ЄС не їздити в Україну і бойкотувати Євро-2012.

Про це пише інформаційний портал 2012ua.net з посиланням на Deutsche Welle.

У серпні українець Ігор Бухальов і його дружина чешка Моніка приїхали в Україну автомобілем, який є їхньою спільною власністю, а повернулися до Чехії вже потягом.

Автомобіль залишився на штрафному майданчику Харківської митниці. Причина - Ігор, який сидів за кермом, не мав, як того вимагає українське законодавство, від дружини доручення на керування автомобілем.

Реклама:

Бухальов стверджує, що був затриманий українськими правоохоронцями по дорозі до магазину.

Зауважимо, що в Чехії, як і в інших країнах ЄС, можна позичити будь-чиє авто, і поліція не висуватиме жодних претензій, якщо ви маєте його технічний паспорт. В разі підозр про неправомірне керування автомобілем, поліція може перевірити, чи не перебуває машина у розшуку.

На думку чеських фахівців, незнання водієм українських законів, звісно, не звільняє від відповідальності. Однак порушення не є таким, яке карається затриманням автомобіля, а тим паче - судом.

10 вересня мав відбутися суд. Судді повинні були вирішити, чи поверне митниця авто VW Passat Variant чи конфіскує остаточно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!