Путін зірвав вступ Росії до СОТ

Середа, 1 вересня 2010, 10:43

Заявка Росії на вступ до Світової організації торгівлі опинилася під загрозою після того, як російський прем'єр-міністр Володимир Путін оголосив про плани підвищення мит на автомобілі.

Про це пише видання The Financial Times.

Як сказав російський прем'єр, західним партнерам було запропоновано домовитися таким чином: "Ми зараз нічого не будемо робити в напрямку підвищення митних зборів. Але ось вам часовий графік: в такі-то роки ми почнемо поступово піднімати митні тарифи, спочатку на ввезення уживаної техніки, потім поступово будемо підвищувати митні збори і на нові автомобілі, готову продукцію".

При цьому влада не хоче підривати іноземний бізнес в Росії.

Реклама:

"Приходьте до нас і розвертайте тут своє виробництво", - сказав Путін.

Плани Путіна загрожують заявці Росії на вступ до СОТ, яка розглядається з 1993 року, зазначає видання.

За умовами, узгодженими зі Світовою організацією торгівлі, Росія повинна знизити тарифи на імпорт автомобілів з нинішніх 30% до 15% протягом семи років з моменту вступу.

Фахівці з питань торгівлі шукають уточнення зауважень Путіна.

Цього літа високопоставлені чиновники передрікали, що будуть вітати Росію зі вступом до СОТ на початку 2011 року, нагадує FT.

"Я був дуже здивований. За угодами з СОТ, було б нормально підняти тарифи для старих автомобілів, але не нових", - цитує видання слова Олексія Портанського з Інституту торгової політики Вищої школи економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!